Saturday, February 24, 2007

cikgu izat

it has been 3 weeks since I've been a tuition tutor. Best ke? best laa jugak... ekceli I enjoyed my first class the most.. mebbe sbb tuh the first time try mengajar.. so excitement tuh lebih sket. Students saya ada 4 org.. 3 boys n 1 girl.. Form 1 semuanya... ngajar subject science. Cita2 saya besar... kalau boleh saya harap2 nnt semua students saya dpt A in PMR (walaupon saya dapat B ja.. =P).

Sronok jugak mengajar.. leh jugaklaa release tension bila dok melayan gelagat kekanak nih... and the best part would be masa derang salam and cium tangan saya before balek... rasa mandat begitu besar... ahahaha.

Nanti ari selasa start ngajar klas math plak.. nih students penuh satu kelas (12 org ja pon sekelas).. standard 6.. so kena polish derang bebetul before upsr bulan 9 (rasanyalaa bulan 9).

Kerja okieh... makin pening tapi best gak nak carik solution.. tapi pening. Takleh crita byk sgt pasal kerja sbb p&c.. harituh baru kena warning.. huhuhu

Bas rapidKL route T82 sucks nak mati. Lembab dan tak on time.. tensen.

Very sad bila baca news about those two kids yg kena jerut leher sbb mak dia suspect the husband ada affair. Sangat kesian kanak kanak itu.

Business very bad. Starting ja ok... lepas tu no sales at all. Am thinking very hard how to improve marketing. Tsk tsk. Baru buat new catalog:

5 comments:

sitisabri said...

hi cikgu.. boleh berkenalan? hahahaha :p

Ayun S. said...

ekekekkeke... cikgu ijat jgn lupe add saye kat frenster ek lol... :p

tuan punya said...

hahahaha.. aku dah delete derang laa.. aku ckp above 18 only akekeke

tuan punya said...

nak kenalan? bukan dah kenal ke? :P

tel said...

ijat..aku pun pernah jadi cikgu tutor..budak pmr n spm..sebelum dapat kerja..

best la mengajar..

tapi boss aku kerek n perfectionist..kacau gaya aku ajar aje...